Kuhinja

Brzo i ukusno: Ćufte od tikvica i krompira

Autor Dušan Volaš

Jednostavni obroci najviše prijaju kada su napolju visoke temeprature, a ovo je jedan od njih.

Izvor: Printscreen/Youtube/Ricette Perfette

Iskoristite sezonu tikvica i napravite ćufte od ovog povrća i krompira. Možete da jedete sa nekim laganim prilogom, ali i samo sa nekim zanimljivim umakom.

Sastojci:

4 mala krompira
3 tikvice
1 čen bijelog luka
40 g parmezana
100 g prezle
1 jaje

Priprema:

Krompir skuvajte, a tikvice isecite na kolutove. Bijeli luk pritisnite nožem, a zatim stavite u tiganj i dodajte tikvice. Gotov krompir ispasirajte, a onda dodajte i tikvice i viljukom ih ispasirajte. Dodajte parmezana, jaja i prezle i sve dobro sjedinite. Oblikujte loptice i ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 200°C oko 20-25 minuta.