• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Idealan za večeru: Lagani rižoto s graškom i pancetom

Autor Dragana Božić

Lagani rižoto s mladim graškom i pancetom savršeno vruć fino će se stopiti s otopljenim sirom, a tako poslužen idealan je obrok za ljetne večeri.

 Brza i lagana večera recept Izvor: Envato

Sastojci:

500 g mladog graška
1 vezica peršuna
60 g pancete
4 kašike maslinovog ulja
1 – 2 mlada luka
1 režanj češnjaka
300 g riže
1 povrtna kocka za supu
biber
sol
50 ml vrhnja za kuhanje
40 g sira 

Priprema:

Grašak stavite kuhati u vruću posoljenu vodu. Kuhanog ohladite pod mlazom hladne vode. Odvojite oko trećinu graška i zajedno s pola vezice peršuna usitnite u pire.

Pancetu prvo narežite na tanke ploške, a zatim na komadiće.

Na zagrijano maslinovo ulje u široj posudi stavite pancetu, kratko popržite i dodajte narezani mladi luk. Kad uvene, dodajte protisnuti češnjak i rižu.

Kratko popecite uz miješanje pa ulijte malo tople vode. Dodajte povrtnu kocku i uz dodavanje vode (oko 900 ml) pirjajte na laganoj vatri te povremeno promiješajte.

Pred kraj umiješajte pire od graška i grašak, pospite paprom i posolite po potrebi. Na kraju umiješajte vrhnje za kuhanje i pospite naribanim sirom.

(Coolinarika)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop