Kuhinja

Jastučići od krompira: Hrskavi spolja i mekani iznutra

Autor Dušan Volaš

Jastučići od krompira odlična su grickalica ili prilog uz bilo koju vrstu mesa.

Izvor: PRINTSCREEN/YT/N'OVEN - CAKE & COOKIES

Umjesto da kupujete čipseve koju su puni vještačkih aroma i aditiva napravite jastičiće od krompira, koji su još ljepši i ukusniji. Prave se od sastojaka koje sigurno već imate kod kuće, a i sama priprema je vrlo jednostavna. Tijesto je slično kao za domaće njoke, a ovi jastučići od krompira će biti savršeno hrskavi spolja i mekani iznutra. Pored toga možete da ih poslužite kao prilog uz bilo koju vrstu mesa.

Sastojci:

500 g krompira
100 g brašna
so, biber

Priprema:

Krompir oljuštite, isjecite na tanje kriške i skuvajte. Kada je krompir skuvan dobro ga procjedite, izgnječite viljuškom, posolite i pobiberite, pa dodajte brašno. Zamesite glatko tijesto, koje treba da bude mekše. Testo razvucite oklagijom na debljunu oko 2 centimetra, a zatim ga isecite na trake. Svaku traku isjecite na kockice širine takođe oko 2 cm i malo ih pritisnite viljuškom da dobije šaru. U tiganj sipajte dosta ulja i dobro ga zagrijte, pa pecite jastučiće nekoliko minuta, dok ne dobiju lijepu hrskavu i rumenu koricu. Jedite ih dok su još vrući i po želji ih servirajte uz neki umak, kao što su kečap ili majonez.