Kuhinja

Ideja za ručak: Patlidžan iz rerne

Autor Nikolina Damjanić

Za današnji ručak predlažemo vam da napravite patlidžan iz rerne.

Izvor: Shutterstock

Sastojci
2 manja patlidžana (oko 600 g)

500 g zrelijeg paradajza

1 dl maslinovog ulja

so, biber, suvi bosiljak, ruzmarin

2 kašike narendanog parmezana

Priprema

Patlidžan operite, osušite i izrežite na kolutove debljine oko jednog centimetra. Svaki kolut blago zasijecite.

Stavljajte ih u podmazanu vatrostalnu posudu u kojoj će se peći i to tako da se do pola preklapaju prethodni i naredni kolut.

Obilno poprskajte maslinovim uljem, posolite, pobiberite i pospite sušenim bosiljkom i ruzmarinom.

Paradajz operite, ogulite i isjeckajte na kockice. Rasporedite ga po začinjenom patlidžanu, još malo posolite i stavite u rernu da se peče oko 35 do 40 minuta na 180 stepeni.

Kada je pečeno, izvadite iz rerne i pospite parmezanom pa vratite u vruću isključenu rernu na još nekoliko minuta da se sir otopi.

Servirati vruće, uz meso ili ribu.