Kuhinja

Brzi mileram kolač

Autor Nikolina Damjanić

Za današnju poslasticu predlažemo da napravite milram kolač.

Izvor: Shutterstock

SASTOJCI:

4 jaja
70 g šećera
350 g milerama
40 g gustina
pola kašičice praška za pecivo
1 vanilin šećer
voće po izboru

PRIPREMA:

Umutite bjelanca u čvrst snijeg i ostavite ih sa strane. U posebnoj posudi umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom (žumanca treba dobro umutiti, da dobiju svijetlu boju i da smjesa bude kremasta).

Zatim umućenim žumancima dodajte mileram i umutite ponovo. Dodajte i prašak za pecivo i gustin, umutite i na kraju u smjesu špatulom umiješajte bjelanca (nikako mikserom).

Pleh obložite pekpapirom i sipajte dobijenu smjesu te pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu boju. Kada se kolač ohladi, poslužite ga uz voće po izboru.