Kuhinja

Zdrava poslastica: Čia puding

Autor Nikolina Damjanić

Zdrav obrok koji može da vas zasiti i zasladi istovremeno.

Izvor: Shutterstock

SASTOJCI:

3 kašike čia sjemenki
250 ml mlijeka
1 vanilin šećer
2 kašike kokosovog šećera
2 kašike kokosovog brašna
1 kašika putera od kikirikija

Preliv:

150 g malina
1 vanilinšećer
kašika vode
+

svježe voće
grčki jogurt
badem listići

PRIPREMA:

Za čia puding pomiješajte sve sastojke i ostavite 20 minuta da nabubri. U međuvremenu pripremite čaše i na dno poredajte borovnice. Zatim čia puding rasporedite preko borovnica i odložite čaše u frižider na jedan sat. Preliv napravite tako što ćete u šerpi sjediniti sastojke i uz povremeno miješanje kuvati dok maline ne postanu gušće, oko 15 minuta.

Nakon toga sklonite šerpu s vatre i ostavite da se ohladi, te sadržaj rasporedite preko čia pudinga i odložite u frižider na pola sata. Za serviranje na svaku čašu dodajte kašiku grčkog jogurta, svježe voće i badem listiće.