Kuhinja

Rolnice od povrća i tunjevine

Autor Nikolina Damjanić

Proljetne rolnice, neobično jelo koje oduševljava svojim ukusom a za pripremu je potrebno samo pola sata.

Izvor: Shutterstock

Sastojci:

6 kora za pitu

180 g graška

180 g crvene paprike

180 g mladog luka

120 g tunjevine iz konzerve

srce zelene salate

so, biber

ulje

Priprema:

1. Grašak obariti i dobro ocijediti od viška tečnosti.

2. Crvenu papriku i mladi luk očistiti i isjeckati na sitne kockice. Zelenu salatu oprati, osušiti od viška tečnosti i usitniti. Tunjevinu ocijediti od ulja.

3. Sve sastojke sjediniti i dobro promiješati. Začiniti po ukusu.

4. Kore za pitu razlistati i isjeći na tri dela, širom stranom.

5. Na dno trake dobijene od kora za pite staviti povrće, ivice blago premazati vodom i preklopiti, pa urolati.

6. Rolnice složiti na pleh obložen papirom za pečenje, premazati sa malo ulja pa peći u ugrijanoj rerni na 200ºC oko 20 minuta tj. dok ne porumene.

7. Služiti tople uz sos po želji.