Kuhinja

Palačinke sa limunom: Biće još mekše i bez grudvica

Autor Dragana Božić

Sa palačinkama nema greške

Izvor: YouTube/RecipesByCarina

Nije nikakva filozofija napraviti palačinke. Pomiješate brašno, mlijeko, jaja i šećer i eto savršene poslastice omiljene mnogima. Ukoliko želite da zasladite svoj dan i probate nešto drugačije napravite palačinke sa dodatkom limuna. Kada u tijesto dodate vruće mlijeko biće još ukusnije i mekše od običnih, a možete ih filovati sa različitim namazima ili ih jesti "prazne".

Sastojci:

500 ml mlijeka
180-200 g brašna
3-4 kašike ulja ili otopljenog putera
2 jajeta
1 i po kašika šećera
prstohvat soli
1 limun

Priprema:

Jaja umutite sa šećerom i prstohvatom soli. Trik sastojak je da prelijete toplim mlijekom, tako će tijesto biti mekše i neće imati grudvica. Potom u smjesu dodajte koricu limuna i sok od limuna. Sipajte otopljen puter ili ulje i brašno pa sve izmješajte žicom. Ostavite tijesto da odstoji jedno 20-30 minuta. Na zagrijanom tiganju pecite palačinke.