Prijedlog za ručak

Piletina Stroganov: Čorbasto jelo puno povrća i mesa (VIDEO)

Autor Dragana Božić

Jelo na kašiku koje će oduševiti sve koji ga budu probali.

Izvor: PRINTSCREEN/YOUTUBE/PRZEPISKI

Recept za piletinu stroganov je veoma jednostavan, tako da ne morate imati mnogo kulinarskog iskustva da biste ga pripremili. Sastojci su proizvodi koji su lako dostupni tokom cijele godine u bilo kojoj prodavnici.

Ako volite čorbasta jela poput gulaša i paprikaša, toplo preporučujemo da isprobate ovaj recept.

Sastojci:

500 g pilećeg filea
500 g pečuraka
1 crni luk
1 crvena paprika
5 kiselih krastavaca
2 šargarepe
700 ml čorbe od povrća
3 pune kašičice paradajz paste
2 kašičice slatke paprike
2 kašičice aleve paprike
1 lovorov list
so, biber
za zgušnjavanje supe (2 kašike pšeničnog brašna + nekoliko kašika hladne vode)

Priprema:

Pileći file isijecite na kockice. Začinite slatkom paprikom, solju i biberom. Pržite na malo masnoće dok ne porumeni. Oljuštite luk i isjecite ga na brkove. Stavite u šerpu i pržite neko vrijeme. Zatim dodajte isjeckane pečurke. Dinstati dok pečurke ne puste vodu. Zatim dodajte crvenu papriku isječenu na štapiće, šargarepu isječenu na pola, kisele krastavce i prženu piletinu. Sve prelijte čorbom i promiješajte. Zatim dodajte alevu papriku i lovorov list. Poklopite šerpu i kuvajte sve na laganoj vatri oko 10 minuta.
Poslije ovog vremena dodajte paradajz pastu i smjesu da se supa zgusne - za to pomiješajte 2 kašike pšeničnog brašna sa nekoliko kašika hladne vode, pa smjesu dodajte u supu i sve vrijeme miješajte - dok se ne zgusne.

piletina stroganov
Izvor: Youtube/Przepiski

(Stvar ukusa)