Kuhinja

Omiljena voćka pomaže kod sedam problema: Skida holesterol i kilograme, ali samo ako se jede u JEDNO DOBA DANA

Autor Maja Gašić

Saznajte koje su sve koristi omiljenog voća u cijeloj Srbiji i na koji način pomaže da sačuvate zdravlje. Postoji sedam dobrih razloga da u jelovnik uvrstite zelene jabuke!

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Zelene jabuke mogu da budu i te kako korisne za zdravljeako ih jedete u određeno vrijeme, smatraju stručnjaci. Niskokalorične su, imaju dosta dijetalnih vlakana, vitamina i minerala, kao i kiselina. Najbolje je da se jedu ujutru, na prazan stomak, kao i između obroka.

7 dobrih razloga da jedete zelene jabuke

  1. Pomažu mršavljenje - jabuke mogu da vam pomognu da se rešite suvišnih kilograma. Dijetalna vlakna eliminišu osećaj gladi dugo vremena i doprinose radu digestivnog trakta.
  2. Prevencija dijabetesa - zelene jabuke mogu da budu od koristi kao prevencija dijabetesu. Ako svakog jutra pojedete jednu voćku, smanjićete potrebu organizma za slatkom hranom za cijeli dan.
  3. Pogoduju kardiovaskularnom sistemu - kisele jabuke sadrže supstance koje blagotvorno djeluju na srčani mišić. Sprečavaju stvaranje plakova masnoće u sudovima, snižavaju nivo holesterola.
  4. Pokreću metabolizam - redovnim konzumiranjem zelenih jabuka svakog jutra možete da ubrzate metabolizam i eliminišete rizik od pojave opstipacije.
  5. Dobre za zdravlje mozga - jedna zelena jabuka ujutru može da djeluje preventivno na bolesti povezanih sa zdravljem mozga. Ovo voće poboljšava protok krvi, što opskrbljuje moždane ćelije kiseonikom.
  6. Poboljšavaju zdravlje kože - zahvaljujući antioksidansima, zelene jabuke štite kožu od procesa ranog starenja, pojave ranih bora. Takođe, uključivanje kiselih jabuka u ishranu će pokrenuti procese podmlađivanja u tijelu, proizvodnju kolagena.
  7. Čiste zube od plaka i uklanjaju loš zadah - sadrže elemente u tragovima koji doprinose uništavanju štetnih bakterija, koje formiraju plak na zubima i u usnoj duplji.

(MONDO)

Tagovi