Kuhinja

Neobična, a ukusna kombinacija: Junetina u sosu od narandže i meda

Autor Nikolina Damjanić

Malo neobična, ali ukusna kombinacija...

Izvor: Shutterstock

Sastojci:

4 juneće šnicle,

1 veća narandža,

4 dcl vode,

4 dcl pavlake za kuvanje,

1 kašika meda (bagrem ili cvjetni),

1 mala kašika mješavine bijelog, crnog i crvenog bibera grubo mljevenog,

1/4 male kašike mljevenog mažurana,

1/4 male kašike mljevenog bosiljka,

po ukusu vegeta, so.

Priprema:

Juneće šnicle istući i nožem prorezati žile kako se ne bi uvijale kod pečenja i dinstanja. Uvaljati ih u pripremljenu smjesu začina: beli, crni i crveni biber, so, vegeta, mažuran i bosiljak.

U dubljem tiganju zagrejte ulje i staviti šnicle. Šnicle pržiti sa obe strane na ulju sve dok ne promijene boju. Zatim, polijte ih s 4 dcl vode i pola količine pavlake za kuvanje. Po želji se može još dodati navedenih začina.

Narandžu prerezati na pola i iscjediti sok, te ga zajedno s jednom kašikom meda pomiješati sa junetinom iz tiganja. Po potrebi dodati još začina. Junetinu dinstati do željene tvrdoće.

Desetak minuta prije no što je junetina dinstana dodajte i preostalu količinu pavlake za kuvanje. Po završetku umak mora biti kremast.

Servirati u tanjire i svaki komad preliti s umakom u kojem se junetina dinstala.