Ako želite neki lagani ručak koji svi vole, naš prijedlog je da napravite đuveč.
Jednostavna jela koja se lako pripremaju su odlična kada je napolju vruće i kada ne želimo da provodimo puno vremena pored šporeta. Đuveč je popularno jelo koje se pravi od jeftinih sastojaka, a gotovo je za manje od pola sata. Mi vam predlažemo da za ručak napravite đuveč sa tikvicama, lukom i šargarepom, a poslužite samo sa hljebom. Uživajte!
Sastojci:
2 crna luka
2 šargarepe
2 tikvice
2 paradajza
1 čen bijelog luka
1 veza peršuna
Priprema:
Isjeckajte crni luk i propržite, pa dodajte šargarepu. Kada malo omekša dodajte tikvice isječene na kockice, pa promiješajte. Poklopite i dinstajte nekih 7 minuta.Paradajz zasijecite i stavite u vrelu vodu nekih 5-10 minuta, pa ogulite kožicu i sitno isjeckajte. Dodajte u povrće, začinite po želji, pa dodajte mljeveni bijeli luk i sjeckani peršun. Sve dobro promiješajte i kuvajte još nekih 10 minuta.
(Stvar ukusa)