• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LEPINJE PUNJENE KAJGANOM, SIROM I MLADIM LUKOM: Popularan doručak od jeftinih sastojaka

Autor Dragana Božić

Za doručak spremite tijesto punjeno kajganom i mladim lukom.

 Lepinje sa kajganom, sirom i mladim lukom Izvor: PRINTSCREEN/YT/ FAST & EASY RECIPES

Doručak je najbitniji obrok, a ako želite da isprobate nešto drugačije, mi vam preporučujemo ovaj fantastičan recept. Umijesite tijesto i napravite tanke lepinje koje ćete napuniti kajganom, mladim lukom i sirom. Brzo i jednostavno, a ukus je neponovljiv. Sastojci su jeftini i uglavnom ih već imate kod kuće.

Sastojci:

100 g tvrdog sira
220 g brašna
1/2 kašičice soli
125 ml vrele vode
3 jajeta
1 kašika ulja
1 veza mladog luka

Priprema:

Pomiješajte brašno, so i vodu, pa umijestite tijesto koje se ne lijepi za ruke. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odmori 15 minuta. Za to vrijeme umutite jaja, pa ispržite kajganu. U posudi pomiješajte sjeckani mladi luk, kajganu i rendani sir. Dodajte kašiku ulja i malo posolite, pa sve sjedinite. Tijesto oblikujte u valjak, pa isjecite na 6 dijelova i oblikujte loptice. Pokrijte i ostavite da odmore 10 minuta. Razvucite svaku lopticu na 1-2 mm debljine, pa na pola tijesta stavite fil i onda preklopite drugom polovinom. Viljuškom pritisnite ivice da se lijepo zatvore. Pržite u tiganju na malo ulja.

(Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop