Napravite čorbu na brz i jednostavan način i zagrijte nepce u ove kišne majske dane.
Sastojci:
1 glavica crnog luka
2 manje šargarepe
1 koren paštrnaka ( može i peršuna, celera )
1 šolja graška
malo soli i bibera, peršunovog lista
2 cijela jaja
2 pune kašike kisele pavlake
50 – 60 gr griza ( ako nemate vagu, neke 3 kašike )
1 pileća ili kokošija kocka za supu, može i juneća, goveđa..
50 ml ulja
Priprema:
Ulje zagrijte u manjoj šerpi.
Crni luk sitno isjeckajte, propržite minut ili dva na ulju pa nalijte oko 2 čaše vode.
Nakon toga dodajte povrće i kocku za supu, a odmah potom još dva decilitra vode.
Ovo treba da se kuva pola sata, sve dok se povrće ne skuva. Ako je potrebno dolijte malo vruće vode.
Kada je povrće kuvano umutite jaja, pavlaku i griz i u mlazu sipajte u čorbu dok miješate.
Začinite po ukusu uz peršunov list i poslužite toplo.
(Mondo)