Kuhinja

ČOKOLADNA PRINCES KROFNA TORTA: Pjenaste kore i neodoljivi krem (VIDEO)

Autor Dragana Božić

Umjesto kolača napravite najljepšu čokoladnu princes krofna tortu.

Izvor: PRINTSCREEN/YT/COOKRATE - CAKES

Francuzi su poznati po ukusnim poslasticama od kuvanog tijesta, a među njih spadaju i čuvene princes krofne. Oni su osmislili i recept za tortu koja se pravi od kuvanog tijesta, a puni filom od vanile i koja izgledom podsjeća na veliku princes krofnu.

Mi vam predlažemo da isprobate i recept za princes krofna tortu koja se pravi sa čokoladnim filom. Još je ukusnija i svi će je voljeti. Princes krofna torta će definitivno uljepšati svaku trpezu i svi će tražiti parče više.

Sastojci:

Za tijesto:
100 ml vode
100 ml mlijeka
80 g putera
prstohvat soli
1 kašika šećera
150 g brašna
5 jaja

Za fil:
2 jajeta
100 g brašna
130 g šećera
1 kesica vanilin šećera
500 ml mlijeka
180 g putera, sobne temeprature
150 g nutele
25 g čokolade
30 g badema u listićima

Priprema:

U šerpu sipajte vodu, mlijeko, istopljeni puter, so, šećer i brašno. Kuvajte uz neprestano miješanje sve dok se ne formira tijesto. Zatim sklonite sa šporeta, kratko umutite i postepeno dodajte jaja i sve vrijeme mutite. Dobijeno tijesto podijelite na 2 djela, pa sipajte u kalupe prečnika 20 cm koje ste obložili pek papirom. Pecite u zagrijanoj rerni na 180°C oko 25 minuta. Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodajte mlijeko i brašno i sve dobro promiješajte, tako da ne ostanu grudvice. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano miješanje. Sipajte u neku posudu i pokrijte providnom folijom, pa ohladite. Dodajte puter sobne temeperature i umutite tako da se svi sastojci sjedine. Zatim dodajte nutelu i opet umutite. Na tacnu stavite obruč i unutra jedno tijesto, pa sipajte fil i preko stavite drugo tijesto. Stavite tortu u frižider na sat vremena, a onda ukrasite istopljenom čokoladom i bademima u listićima.

(Stvar ukusa)