Obavezno isprbajte recept za cjepkanu pitu sa feta sirom.
Postoji puno recepata za pite koje su zaista neprevaziđene, a neke od najljepših su gibanica, krompiruša...
Hrskave kore i nadjeve koji su preukusni su ono po čemu se izdvajaju, a ako volite da ih jedete, pronašli smo za vas super recept - cjepkana pita sa feta sirom i paradajzom.
Iznenađujući sastojak je tortilja koja se koristi umjesto kora, a ukus je fenomenalan. Uživajte!
Sastojci:
200 g tortilja
200 g feta sira
2 paradajza
3 jajeta
150 ml mlijeka
malo tvrdog sira
Priprema:
Iscjepkajte tortilju i poređajte u vatrostalnu posudu koju ste premazali puterom. Preko pospite mrvljeni feta sir, kao i sječeni paradajz.Poređajte još jedan sloj cjepkane tortilje. Zatim pospite mrvljeni feta sir i sjeckani paradajz, pa opet poređajte tortilju.Umutite jaja sa mlijekom, pa posolite i pobiberite i prelijte preko pite. Pospite rendanim sirom i pecite u zagrijanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta. Prijatno!
Napomena: Tortilje možete da zamijenite i korama, ali onda koristite 500 g i ređajte deblji sloj. Takođe ih iscjepkajte.
(Stvar ukusa)