Kuhinja

Trik za pohovanu ribu: Kako bude hrskava i ne bude masna?

Autor Željko Svitlica

Isprobajte super trik za pohovanu ribu.

Izvor: Shutterrstock

Riba nije komplikovana za pripremu i ne treba puno vremena, ali ipak postoje trikovi koji mogu da je učine još boljom. Bez obzira što je masna, ljudi najviše vole pohovanu ribu, pa u nastavku teksta pročitajte kako da je napravite da bude savršeno hrskava i da ne upije puno ulja.

U pitanju je sastojak kojim ćete zamijeniti brašno, a koji većina ima u svojoj kuhinji - gustin. Gustin ili kukuruzni skrob napraviće zaštitni omotač oko ribe, ona će biti hrskava, a neće imati mogućnost da upije previše ulja i bude masna. Ovaj trik možete da koristite i za prženje svih vrsta mesa.

Sastojci:

800 g fileta ribe
200 gr gustina
1 kašičica bijelog luka u prahu

Priprema:

U posudi pomiješajte gustin, so, biber, bijeli luk, slatku paprike i još neki začin ako želite. Uvaljajte ribu po izboru i pržite u dobro zagrijanom ulju. Bitno da je da bude veća količina ulja kako bi riba "plivala" u istom.