• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teleća čorba bolja od kafanske

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Za ručak možete da poslužite fantastičnu teleću čorbu.

 Teleća čorba Izvor: Shutterrstock

Nekada ručak nije mogao da se zamisli bez supe ili čorbe, a se uglavnom jedu umjesto obroka, jer sadrže sve neophodne sastojke koji će vas zasititi. Jedna od najpoznatijih je teleća čorba, koju možete da pronađete u svim boljim srpskim kafanama, a ako želite da je napravite poput pravih majstora, onda obavezno isprobajte ovaj recept.

Teleća čorba nije komplikovana i uspjeva i domaćicama koje tek počinju da kuvaju.

Sastojci:

600 g teletine (po izboru)
1 crni luk
2 šargarepe
2 krompira
biber u zrnu
2-3 lista lovora
2 ravne kašike brašna
1 ravna kašičica slatke paprike
2 žumanceta
200 g kisele pavlake
1 veza peršuna
sok od limuna

U šerpi na malo zagrijanog ulja propržite sitno sjeckani crni luk. Kada on omekša dodajte meso isječeno na kockice, pa kada se kratko propži sipajte nekih 2 l vode. Dodajte biber u zrnu, lovorov list, a onda i krompir i šargarepu koju ste isjeckali na kockice.

Poklopite i kuvajte dok povrće i meso ne omekšaju. Nakon toga u jelo dodajte brašno i slatku papriku koju ste pomiješali sa vodom. Vodite računa da nema grudvica. Promiješajte i kuvajte dok ne proključa. Kada je čorba gotova isključite šporet, pa u istu dodajte žumanca koja se pomešali sa pavlakom za kuvanje. Lijepo promiješajte da se svi sastojci sjedine. Na kraju ukrasite sjeckanim peršunom

(Stvar ukusa)

Povezano

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop