• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teleća čorba bolja od kafanske

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Za ručak možete da poslužite fantastičnu teleću čorbu.

Nekada ručak nije mogao da se zamisli bez supe ili čorbe, a se uglavnom jedu umjesto obroka, jer sadrže sve neophodne sastojke koji će vas zasititi. Jedna od najpoznatijih je teleća čorba, koju možete da pronađete u svim boljim srpskim kafanama, a ako želite da je napravite poput pravih majstora, onda obavezno isprobajte ovaj recept.

Teleća čorba nije komplikovana i uspjeva i domaćicama koje tek počinju da kuvaju.

Sastojci:

600 g teletine (po izboru)
1 crni luk
2 šargarepe
2 krompira
biber u zrnu
2-3 lista lovora
2 ravne kašike brašna
1 ravna kašičica slatke paprike
2 žumanceta
200 g kisele pavlake
1 veza peršuna
sok od limuna

U šerpi na malo zagrijanog ulja propržite sitno sjeckani crni luk. Kada on omekša dodajte meso isječeno na kockice, pa kada se kratko propži sipajte nekih 2 l vode. Dodajte biber u zrnu, lovorov list, a onda i krompir i šargarepu koju ste isjeckali na kockice.

Poklopite i kuvajte dok povrće i meso ne omekšaju. Nakon toga u jelo dodajte brašno i slatku papriku koju ste pomiješali sa vodom. Vodite računa da nema grudvica. Promiješajte i kuvajte dok ne proključa. Kada je čorba gotova isključite šporet, pa u istu dodajte žumanca koja se pomešali sa pavlakom za kuvanje. Lijepo promiješajte da se svi sastojci sjedine. Na kraju ukrasite sjeckanim peršunom

(Stvar ukusa)

Povezano

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA