U nastavku donosimo brzu ideju da ručak sa kojim nećete pogriješiti.
SASTOJCI:
2 manja patlidžana (oko 600 g)
500 g zrelijeg paradajza
1 dl maslinovog ulja
so, biber, suvi bosiljak
2 kašike narendanog parmezana
PRIPREMA:
Patlidžan isijecite na kolutove debljine oko jedan centimetar. Svaki kolut blago zasijecite. Stavljajte ih u podmazanu vatrostalnu posudu tako da se dopola preklapaju prethodni i naredni kolut. Patlidžan pospite maslinovim uljem, posolite, pobiberite i pospite sušenim bosiljkom.
Paradajz ogulite i isijecite na kockice. Rasporedite ga po začinjenom patlidžanu, još malo posolite i stavite u rernu da se peče oko 35 do 40 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni. Kada je patlidžan pečen, izvadite ga iz rerne, pospite parmezanom, pa vratite u toplu isključenu rernu na još par minuta da se sir otopi.