• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za sve ljubitelje kokosa: Turski keškul idealna poslastica za ljetne dane

Autor Nikolina Damjanić

Isprobajte recept za preukusni keškul, turski puding koji se pravi za tren oka.

 puding.JPG Izvor: Shutterstock

Turske poslastice su nadaleko poznate i svima nam je jasno kakvi su oni majstori kada su slatkiši u pitanju.

Glavna asocijacija je preukusna i sočna baklava, ali Turci imaju i manje komplikovane recepte za koje vam ne treba ni mnogo vremena, ni energije, ali ni previše skupih sastojaka.

Keškul je čuveni turski dezert koji se sprema lako i brzo, a ukusom podsjeća na kokos kuglice.

Sastojci:

500ml hladnog mlijeka

40g kokosa

60g brašna

80g šećera

kesica vanilin šećera

kašika maslaca

Priprema:

U malo veću šerpu sipajte mlijeko, kokos, šećer, vanilin šećer i postepeno dodajte brašno dok sve mutite mikserom. Dobijenu smjesu stavite na šporet i miješajte dok ne provri. Kada proključa, dodajte maslac, pa nastavite sve zajedno da miješate dok se maslac ne otopi.

Dobijenu smjesu sipajte u četiri manje posudice, prekrijte ih providnom folijom i ostavite u frižideru da se ohlade. Poslasticu možete posuti sitno isjeckanim pistaćima, kokosom ili lješnicima, po ukusu. Prijatno!

(Super žena)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop