Torta sa malinama i krem sirom podjednako je lijepog izgleda i ukusa. Obradujte ukućane vrhunskom poslasticom ili je spremite za slavsku trpezu.
Ko još može da odoli parčetu kremaste torte? Zasladite ovaj vikend ili pripremite za slavsku trpezu fantastičnu tortu sa malinama. U ovu voćnu tortu sa malinama ide i krem sir. Krem sir ide u smjesu za ukrašavanje torte, a ovaj desert odlično kombinuje slatko-kiselkaste ukuse.
Sastojci:
Za tijesto:
4 jaja
prstohvat soli
1 kašičica vanilin šećera
120 g šećera šečera
160 g brašna
10 g kukuruznog skroba
1 kašičica praška za pecivo
30 ml ulja
Za prvi fil:
2 jaja
150 g šećera
60 g kukuruznog skroba
700 ml mlijeka
140 g putera
400 g slatke pavlake
30 g šećera
Za premaz:
300 g krem sira
100 g slatke pavlake
50 g šećera
100 g malina
Recept za tortu sa malinama i krem sirom:
U činiju ubacite jaja, so, šećer, vanilin šećer, pa umiksajte. U odvojenoj činiji pomješajte brašno, kukuruzni skrob i prašak za pecivo. Postepeno dodajte mješavinu suvih sastojaka u umućen smjesu sa jajima i mutite žicom. Na kraju dodajte ulje i ponovo sjedinite sastojke.
Smjesu izlijte u okrugao pleh obložen pek papirom i pecite na 180°C oko 25 minuta. U veću šerpu ubacite jaja, šećer, kukuruzni skrob, pa umutite žicom. Dodajte postepeno mlijeko i dobro umutite. Kuvajte na laganijoj vatri i paralelno miješajte dok ne dobijete gušći fil za tortu.
Fil prebacite u činiju, pa dodajte puter i miješajte dok se ne otopi. Prekrijte prozirnom folijom i ostavite sa strane da se ohladi. Skinite gornji sloj kore (ali je ne bacajte), pa je uzdužno podijelite na 3 jednaka djela.
Umiksajte slatku pavlaku i šećer. Umiksajte ohlađen fil, pa ga dodajte u umućenu slatku pavlaku i šećer. Umiksajte sve sastojke, pa fil prebacite u špric za kolače. Oko prve kore stavite pokretnu ivicu, pa nanesite jedan dio fila na tortu. Pokrijte korom, dodajte još 1 sloj fila, pa pokrijte trećom korom tortu.
U činiju ubacite krem sir, slatku pavlaku i šećer, pa umiksajte. Premažite ivice torte, pa nanesite izmrvljeni gornji sloj kore. Ostatak smjese za premaz stavite u kesu za zamrzivač, pa nanesite po ivicama vrha torte u obliku cvjetova. Uz unutrašnje ivice poredajte maline i tako do centra.
(Stvar ukusa)