Kuhinja

Gotove za 20 minuta: Recept za GIROS TORTILJE sa cacikijem

Autor mondo.ba

Giros tortilje ca caciki sosom podsjećaju na odmor, a zbog sastojaka su izuzetno sočne. Možete da ih spremite za samo 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

Brz obrok uz giros tortilje ca caciki sosom omamiće vas svojim ukusom. Tortilje su odličan izbor za jednostavne obroke, pa možete da isprobate i jelo od tortilje sa spanaćem i maslinama. Giros tortilje sa caciki sosom uz prvi zalogaj probudiće vam osjećaj sa odmora. Giros tortilje sa caciki sosom se lako prave, samo ispratite ove korake!

Sastojci:

4 tortilje, zagrijane
1/4 šolje maslinovog ulja, podijeljena
2 šolje isjeckane pečene piletine
3 čena bijelog luka, mljevena
1 1/2 kašičica sušenog origana
1/3 šolje pilećeg bujona sa niskim sadržajem natrijuma
3/4 šolje sjeckanog paradajza
1/2 šolje sjeckanog krastavca
3 kašike mljevenog crvenog luka
1 kašika sjeckanog svježeg peršuna
1 1/2 kašičice crvenog vinskog sirćeta
Prstohvat soli i bibera
1/2 šolje fino izmrvljenog feta sira
1/2 šolje pripremljenog caciki sosa
kriške limuna (opciono)

Recept za giros tortilje sa caciki sosom:

Zagrijte tortilje za giros. Zagrijte polovinu ulja u velikom tiganju postavljenom na srednjoj vatri. Pecite piletinu, bijeli luk i origano oko 1 minut ili dok ne zamiriše. Dodajte bujon, dovedite do ključanja i smanjite toplotu na srednje nisku. Kuvajte, povremeno miješajući, oko 3 minuta ili dok ne ispari tečnost i dok se piletina ne zagrije. U međuvremenu pomiješajte paradajz, krastavac, crni luk, preostalo maslinovo ulje, peršun, sirće, so i biber. Dodajte piletinu u sredinu svake tortilje, ostavljajući mali rub na oba kraja tortilje prazan. Prelijte mješavinom paradajza, fetom i caciki sosom. Preklopite dno tortilje preko fila, a zatim preklopite sa strane i čvrsto urolajte. Poslužite sa kriškama limuna. Dodajte crne masline bez koštica, po želji.

(Stvar ukusa/Mondo)