Kuhinja

Ne može bolje! Zapečene slane palačinke sa kajmakom i sirom

Autor Željko Svitlica

Palačinke niko ne odbija, a pogotovo ako su punjene kajmakom i sirom. Uživajte!

Izvor: Stvar ukusa

Palačinke se jedu u celom svetu, a izuzetno su jednostavne za pripremu. Možete da ih pravite sa slanim ili slatkim nadevima, a mi vam predlažemo da isprobate i ovaj recept. Napravite zapečene slane palačinke punjene kajmakom i sirom. Preukusne su, a možete da ih služite za ručak ili večeru.

Sastojci:

Za palačinke:

2 jajeta
100 g brašna
130 ml mlijeka
100 ml vode
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
30 ml ulja

Za nadjev:

200 g feta sira
80 g kajmaka
1 jaje

Za preliv:

1 jaje
100 g pavlake

Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte so. Sipajte mlijeko, vodu i ulje, pa još kratko mutite, a onda dodajte prosijano brašno i sjedinite mikserom. Tiganj premažite uljem, pa sipajte kutlačom smjesu i ispržite palačinke sa obe strane. Tako radite dok ne utrošite smjesu.

U posudi pomiješajte izmrvljeni feta sir sa kajmakom, pa dodajte jaje. Sve lijepo sjedinite.

Premažite palačinke nadevom od kajmaka i sira, pa dobro urolajte. Prvo preklopite sa strane, pa urolajte, kako nadev ne bi iscurio. Poređajte palačinke u vatrostalnu posudu.

Jaje umutite sa pavlakom, posolite i leijpo umutite. Prelijte preko palačinki. Pecite u zagrijanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.

(Stvar ukusa)