Naučite kako se pravi izlivena pita sa feta sirom i špinatom. Brzo je i lako, a svima će se dopasti.
Sastojci:
500 g špinata
1 crveni luk
2 čena bijelog luka
3 jajeta
120 ml mlijeka
150 g brašna
200 g feta sira
100 g tvrdog sira
1 veza peršuna
Priprema:
Umutite jaja sa mlijekom i posolite, pa dodajte brašno i sve dobro sjedinite. U tiganju na malo maslinovog ulja propržite sitno sjeckani crveni luk, sjeckani bijeli, a onda dodajte i špinat Gotov špinat dodajte u smjesu sa brašnom i jajima.
Lijepo promiješajte, pa dodajte i sjeckani peršun, kao i mrvljeni feta sir. Promiješajte.
Dobijenu sjmesu sipajte u tepsiju koju ste nauljili, pa pospite rendanim sirom. Pecite u zagrijanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
(Stvar ukusa)