Palačinke niko ne odbija, a pogotovo ako su punjene kajmakom i sirom. Uživajte!
Palačinke se jedu u celom svetu, a izuzetno su jednostavne za pripremu. Možete da ih pravite sa slanim ili slatkim nadevima, a mi vam predlažemo da isprobate i ovaj recept. Napravite zapečene slane palačinke punjene kajmakom i sirom. Preukusne su, a možete da ih služite za ručak ili večeru.
Sastojci:
Za palačinke:
2 jajeta
100 g brašna
130 ml mlijeka
100 ml vode
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
30 ml ulja
Za nadjev:
200 g feta sira
80 g kajmaka
1 jaje
Za preliv:
1 jaje
100 g pavlake
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte so. Sipajte mlijeko, vodu i ulje, pa još kratko mutite, a onda dodajte prosijano brašno i sjedinite mikserom. Tiganj premažite uljem, pa sipajte kutlačom smjesu i ispržite palačinke sa obe strane. Tako radite dok ne utrošite smjesu.
U posudi pomiješajte izmrvljeni feta sir sa kajmakom, pa dodajte jaje. Sve lijepo sjedinite.
Premažite palačinke nadevom od kajmaka i sira, pa dobro urolajte. Prvo preklopite sa strane, pa urolajte, kako nadev ne bi iscurio. Poređajte palačinke u vatrostalnu posudu.
Jaje umutite sa pavlakom, posolite i leijpo umutite. Prelijte preko palačinki. Pecite u zagrijanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
(Stvar ukusa)