Kuhinja

Posne tortilje sa crnim pasuljem i kinoom

Autor Dragana Božić

Posne tortilje sa crnim pasuljem i kinoom su začinjene, izdašne i brzo se prave.

Izvor: Shutterstock

Posne tortilje sa crnim pasuljem i kinoom su vrlo lake za pravljenje. Prepune su povrća, kinoe i crnog pasulja, te ukusne za obrok. A evo i kako da ih napravite!

Sastojci:

60 g sušene kinoe
95 ml vode + 2 kašike
30 ml vode
1/2 velikog crvenog luka, isječenog na kockice
1 crvena paprika, isjeckana na kockice
400 g paradajza isječenog na kockice
1 srednja tikvica, nasječena na kockice
400 g crnog pasulja iz konzerve, ocijeđenog i ispranog
400 g kukuruza, ocijeđenog
30 g korijandera, grubo isjeckanog
2 kašičice kima
1 kašičica ljute paprike u prahu
1 kašičica bijelog luka u prahu
1/2 kašičice crvenog luka u prahu
so, po ukusu
6 – 8 srednjih tortilja, posnih

Za posne tortilje sa crnim pasuljem i kinoom u loncu pomiješajte kinou i vodu, prokuvajte, promiješajte, smanjite toplotu i kuvajte 13 minuta. Skinite poklopac, ostavite da odstoji 10 minuta, razmutite viljuškom. Ostavite na stranu.

U većem tiganju ili šerpi zagrijte vodu na srednjoj vatri, dodajte luk i dinstajte 4 minuta, dodajte papriku i nastavite da kuvate 2 minuta. Dodajte paradajz, tikvice i kukuruz, kuvajte još oko 3 minuta (kuvajte povrće dok ne omekša koliko želite). Dodajte crni pasulj, kinou, peršun, kim, bijeli i crni luk u prahu i so, nastavite da kuvate dok se ne zagrije.

Stavite tortilje na ravnu površinu, stavite dio fila u centar, ostavljajući prostora, pa premotajte na pola, preklopite svaki kraj i okrenite tortilju od sebe da je potpuno zatvorite. Servirajte i uživajte u posnim tortiljama sa crnim pasuljem i kinoom!