Pripremite jaja za Uskrs tako što ćete ih brzinski skuvati u mikrotalasnoj.
Nekada mikrotalasne pećnice nije imala svaka porodica, ali danas su česte u domaćinstvu.
Sa njima je podgrijavanje hrane mnogo lakše, ali u njima možete da pripremite i neka jednostavna jela, kao i kolače. Približava se Uskrs, a tada svi na Veliki petak farbaju jaja.
Koliko god jednostavno djelovalo, kuvanje jaja može da bude komplikovano, jer se često dešava da puknu. Podijelili smo sa vama savjet koji vam pomaže da kuvate jaja bez pucanja, a sve što treba da uradite jeste da dodate limun u vodu.
Ipak, sada vam donosimo još jednostavnije rješenje. Da li ste znali da u mikrotalasnoj pećnici možete da kuvate jaja, ali i da na brzinu napravite omlet, poširana jaja...
Evo šta treba da uradite kako biste skuvali jaja u mikrotalasnoj:
Morate da koristite samo staklene ili keramičke posude. Stavite jaja u posudu sipajte vodu tako da pokrije jaja i dodajte pola kašičice soli. Poklopite posudu i uključite mikrotalasnu na 600V i to na 5 minuta. To je dovoljno za tvrdo kuvana jaja, a ako želite meko kuvana uključite na 3 minuta.
Ako pripremate omlet ili poširana jaja, sipajte ih u posudu sa samo malo vode. Uključite mikrotalasnu na 850V i to samo na 2 minuta.
Mikrotalasnu isključujte tek kad se čuje zvuk, nemojte otvarati vrata prije toga da proverite da li su spremna.
(MONDO/Stvar ukusa)