Kuhinja

Jelo kojem ćete se vraćati: Posna carska pita krcata povrćem

Autor Dušan Volaš

Carksa pita je odlično rješenje kada želite da pripremite nešto na brzinu, a da je posno.

Izvor: Shutterstock

Bilo da pravite pite sa korama ili tijestom one su uvijek ukusne, a i lako se spremaju. Nadjeve možete da birate po želji, a ono što se često nalazi na trpezi kada su praznici je i čuvena carska pita. Kako je u toku Uskršnji post, predlažemo vam da napravite posnu carsku pitu sa povrćem i pasuljem. Sprema se na brzinu, a možete da je služite i za doručak ili večeru.

Sastojci:

- 1 konzerva pasulja
- 1 konzerva kukuruza
- 1 pečena paprika
- 2 kisela krastavca
- 100 ml ulja
- 100 g brašna
- 100 g kukuruznog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 ml kisele vode

Priprema:

U posudi pomiješajte brašno i prašak za pecivo, pa sipajte ulje i kiselu vodu. Sve dobro sjedinite tako da nema grudvica. Pasulj i kukuruz procijedite i isperite, pa dodajte u smjesu. Dodajte i sjeckanu pečenu papriku, kao i krastavac i začinite po želji. Sve dobro promiješajte. Sipajte dobijenu smjesu u tepsiju koju ste obložili pek papirom i pecite u zagrijanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.