• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posna minestrona čorba, kombinacija povrća i tjestenine

Autor Dragana Božić

Posna minestrona čorba je kombinacija povrća i tjestenine, aromatična i savršena za proljeće.

 62337.jpg Izvor: Shutterstock

Posna minestrona čorba, kombinacija povrća i tjestenine može da bude dio ručka ili da se jede za večeru. Najbolja je kada je topla, a evo i kako da je napravite.

Sastojci:

1 kašika ulja
2 šargarepe, sjeckane
2 stabljike celera, isjeckane
1 luk, sjeckani
1 kašičica soli
½ kašičice bibera
1 krompir, oljušten i isječen na kockice
3 čena bijelog luka, mljevena
795 g narezanog paradajza
1,8 l povrtnog bujona
2 tikvice, isječene na kockice
425 g bijelog pasulja, kuvanog
120 g spanaća
200 g posne tjestenine

Recept:

Za posnu minestronu čorbu pomiješajte ulje, šargarepu, celer, luk, so, biber i krompir u velikom loncu na srednjoj vatri 3 minuta.

Dodajte bijeli luk i miješajte jedan minut. Umiješajte paradajz isječen na kockice, povrtni bujon i tikvice. Pustite da proključa i kuvajte poklopljeno 45 minuta.

Dodajte pasulj, spanać i tjesteninu. Pokrijte i kuvajte 10 minuta. Ostavite da se ohladi prije serviranja. Uživajte u posnoj minestrone čorbi!

(Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop