Mnogi rado jedu za doručak razne vrste žitarica, pahuljica i kornfleksa, prepunih šećera, aditiva. Uz ovaj recept, možeta da napravite mnogo ukusniju varijatnu, sa manje šećera i čak po želji i bez bijelog brašna.
Brz doručak često podrazumijeva žitarice i mlijeko, pahuljice, kornfleks. Iako se skoro pa podrazumijeva da su ovo "zdravije" varijante doručka, to nikako ne moraju biti ako sadrže mnogo šećera, aditiva, pojačivača ukusa. Zapravo pahuljice možete veoma jednostavno i brzo da napravite i sami koristeći zdravije varijente brašna.
Sastojci:
120 g pirinčanog brašna
60 g integralnog pšeničnog brašna
50 g šećera
1/4 kašičice sode bikarbone
5 kašika maslinovog ulja
60 ml vode
cimeta po okusu
Priprema:
Sve suve sastoje pomiješajte, pa dodajte tečne. Dobro umutite i umijesite kompaktno tijesto i podijelite ga na dva dijela. Razvaljajte pola po pola tijesta veoma tanko između dva komada papira za pečenje, pospite cimetom i šećerom. Isjecite na kvadrate i stavite u pleh. Ponovite sa drugom polovinom tijesta (imaćete dvije tepsije). Pecite na 180 stepeni 8 do 10 minuta, a zatim smanjite na 150 i pecite još oko 30 minuta. Čuvate u staklenoj tegli i koristite sa omiljenom vrstom mlijeka, jogurta ili soka.
(Yumama)