Kuhinja

Ručak kao iz restorana: Kineska piletina sa povrćem u sosu od soje i meda

Autor Dragana Božić

Preskočite narudžbinu za ponijeti i napravite sami kinesku piletinu medu, bijelom luku i soja sosu.

Izvor: Shutterstock

Ne morate da trošite novac na dostavu, a imaćete egzotično jelo u tanjiru. Evo i kako se pravi piletina na kineski način!

Sastojci:

2 kašike kukuruznog skroba
30 ml soja sosa
2 kašike vode
2 kašike meda
2 kašike susamovog ulja
450 g pilećeg filea, isječenog na komadiće
2 srednje slatke crvene paprike, isječene na komadiće
3 čena bijelog luka, sitno nasjeckana
4 mlada luka, tanko nasjeckana
1 kašika susama
kuvani pirinač

Recept za piletinu na kineski način:

U maloj činiji umutite kukuruzni skorb, soja sos, vodu i med, dok se ne sjedine. U velikom tiganju zagrijte 1 kašiku ulja na srednje jakoj vatri. Ubacite piletinu; dinstajte i miješajte, 4-5 minuta. Sklonite iz tiganja na tanjir.

U istom tiganju zagrijte preostalu kašiku ulja na srednje jakoj vatri. Ubacite crvene paprike i pržite ih i miješajte dok ne omekšaju, 2-4 minuta. Dodajte bijeli luk, pržite i miješajte još 1 minut.

Umutite mješavinu kukuruznog skroba u tiganj. Pustite da proključa i kuvajte i miješajte dok se ne zgusne, 1-2 minuta. Umiješajte piletinu. Pospite mladim lukom i susamom. Servirajte sa pirinčem i indijskim orahom po želji.

BONUS VIDEO:

(Stvar ukusa/Mondo)