Obrok salata od zelene boranije i krompira je idealna kao glavno jelo ili kao prilog, jednostavno se pravi i možete dodavati začine po želji.
Prelijte je grčkim ili običnim jogurtom za dodatni ukus.
Sastojci:
450 g zelene boranije
200 g krompira, isječenog na kolutove
40 g crvenog luka, sitno sjeckanog
2 paradajza, isjeckana
1 kašičica limunove kore
2 kašike svježeg limunovog soka
60 g grčkog jogurta (po želji)
Način pripreme:
Kako biste napravili ovu obrok salatu, u posudi pomiješajte luk, paradajz, limunovu koricu i limunov sok. Pokrijte i ostavite na stranu.
Krompir ubacite u tiganj sa 150 ml vode i preko toga stavite zelenu boraniju. Pustite da proključa na jakoj vatri pa dinstajte poklopljeno 5 minuta, ili dok krompir ne omekša. Ocijedite i isperite pod hladnom vodom, pa opet procijedite.
Krompir i boraniju prebacite u činiju za serviranje, prelijte mešavinom luka i paradajza, pa dobro promešajte. Po želji odozgo stavite jogurt i promioješajte. Možete jesti toplo ili držati u frižideru do serviranja.
Uživajte!
BONUS VIDEO:
(MONDO/Stvar ukusa)