• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Recept dana: Zapečena pasta sa karfiolom i sirom

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Zapečena pasta sa karfiolom i sirom je prava kombinacija hrskave korice i vrlo mekog tijesta i kremastog preliva. Uživaćete.

 Recept za zapečenu tjestetninu s povrćem Izvor: You Tube / My German Recipes

Potrebni sastojci:

2 mala karfiola
800 g tjestenine po izboru
2 kašike putera
3 kašike brašna
600 ml mlijeka
1 veza peršuna
malo sjeckanog vlašca
1 kašičica putera za preliv
8 kašika prezli
280 g isjeckanog kačkavalja

Način pripreme:

Za ovu pastu potrebno je da prvo operete karfiol, očistite ga i isječete na komadiće veličine zalogaja. Prokuvajte 2 litra vode, posolite, pa dodajte tjesteninu i skuvajte. Kada se skuva izvadite tjesteninu, procijedite, ali sačuvajte vodu od kuvanja. Odvojite 300 ml vode od kuvanja i stavite na stranu. U preostaloj vodi kuvajte karfiol oko 7 minuta, dok ne omekša.

Zagrijte rernu na 200 °C. U šerpi istopite puter. Pospite brašno preko putera i dobro promiješajte, pa dodajte malo mlijeka. Umutite i ponovo dodajte malo mlijeka. Ponavljajte dok se ne potroši sve mlijeko, a zatim dodajte vodu od kuvanja tjestenine koju ste ranije odvojili.

Isjecite peršun i vlašac, pa pomiješajte karfiol, testeninu i so, dodajte začinsko bilje, pa sve stavite u tepsiju. Pomiješajte prezle sa puterom, pa dodajte sir i time pospite pastu. Pecite oko 15 minuta.

Uživajte!

(MONDO/Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop