Kuhinja

Recept dana: Zapečene lignje - Lako se prave, još lakše jedu

Autor Vesna Kerkez

Lignje zapečene u rerni su super opcija kada želite lagani, ljetni ručak bez mnogo muke.

Izvor: Shutterrstock

Sastojci:

6 lignji, očišćenih i dobro opranih
½ kašičice soli
500 g prezle
30 g majčine dušice
30 g rastopljenog putera
1 srednji luk, sitno isečen
biber po ukusu

Recept za lignje zapečene u rerni:

Pospite lignje solju. Pomiješajte prezle, so, puter, luk i biber. Napunite lignje, ali nemojte pretjerati. Dodajte dovoljno hladne vode da pokrije dno posude za pečenje. Ubacite lignje i pokrijte aluminijumskom folijom. Nemojte zatvarati foliju oko stranica posude.

Pecite na 160°C oko 50 minuta. Okrenite tepsiju na pola pečenja. Kada su pečene izvadite ih iz rerne, ohladite i isjecite na kolutove. Uživajte!

BONUS VIDEO:

(MONDO/Stvar ukusa)