Mini pice su idealni zalogaji omiljenog popularnog jela, sigurno ćete često da ih pravite po ovom receptu.
Sastojci:
Za tijesto za picu:
300 g višenamjenskog brašna
2 1/4 kašičice instant kvasca
1 1/2 kašičice šećera
3/4 kašičice soli
1/2 kašičice bijelog luka u prahu
1/4 kašičice sušenog bosiljka
2 kašike maslinovog ulja
100 ml tople vode
Za preliv:
60 ml sosa za picu
170 g kačkavalja
30 g narezanih crnih maslina
Recept za mini pice:
Za mini pice zagrijte rernu na 210 C i obložite dva pleha papirom za pečenje. U velikoj činiji pomiješajte 125 g brašna sa kvascem, šećerom, solju, bijelim lukom u prahu i bosiljkom. Dodajte maslinovo ulje i toplu vodu i drvenom kašikom dobro sjedinite. Dodajte još 125 g brašna i promiješajte.
Premažite drugu veliku posudu sa malo maslinovog ulja i prebacite tijesto u ovu podmazanu posudu. Čvrsto pokrijte najlonskom folijom i ostavite da se diže na toplom mjestu 30 minuta ili dok se ne udvostruči. Kada se tijesto udvostruči, ruke i radnu površinu lagano premažite brašnom, izvadite tijesto iz posude i nježno premijesite samo nekoliko puta dokne postane glatko.
Koristite oklagiju i razvaljajte tijesto u tanak sloj, a zatim kalupom za kolače ili ivicom staklene šolje izvadite oko 20 krugova tijesta i stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje.Dodajte kašičicu sosa za picu u sredinu svakog kruga tijesta, ostavljajući ivicu tijesta bez sosa.
Isjecite svaku krišku kačkavalja na ploškice, stavite na svaku picu i opet prelijte sosom za picu. Dodajte nasjeckane crne masline u sredinu svake pice. Pecite 10-12 minuta.
Uživajte!
BONUS VIDEO:
(Stvar ukusa/Mondo)