Potaž od mrkve i tivice je okrepljujuć, ukusan i savršen za ljeto.
Sastojci:
2 kašičice maslinovog ulja
1 srednji luk, sitno isjeckan
450 g mrkve, oljuštene i isječene
450 g tikvica, neoljuštenih i isječenih
2 kašičice karija u prahu
450 ml pilećeg bujona
30 g peršuna, sjeckanog
Priprema:
Kako biste napravili ovaj potaž prvo zagrijte maslinovo ulje loncu za supu na srednjoj vatri. Pržite luk u loncu 5 minuta. Dodajte mrkvu i tikvice, a zatim kari u prahu.
Mješajte 1 do 2 minuta. Dodajte pileći bujon. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte 20 minuta dok povrće ne omekša. Dodajte sjeckani peršun. Prebacite supu u blender i blendirajte dok ne postane glatka. Servirajte i uživajte!