Slatko-ljute krmenadle sa krompirom zapečene u rerni se premazuju mješavinom meda i senfa i vrlo su sočne.
Sastojci:
- 1 kg mladog krompira, prepolovljeno
- 4 kašike maslinovog ulja
- 6 čenova bijelog luka, sitno nasjeckanih
- šaka majčine dušice
- 6 kašika meda
- 6 kašika senfa
- 4 svinjske krmenadle sa kostima (oko 250 g svaka)
Recept za krmenadle sa krompirom zapečene u rerni:
Za krmenadle sa krompirom zagrijte rernu na 200 C. Krompir, ulje, bijeli luk i majčinu dušicu stavite na plitku tepsiju i promiješajte rukama da se premažu uljem. Dobro začinite.
Umutite med i senf u maloj činiji. Svinjske krmenadle posolite i pobiberite, a zatim premažite polovinom marinade. Pecite 35 minuta dok krompir ne omekša.
Okrenite krmenadle i prelijte preostalom marinadom. Nastavite da pečete još 10 minuta. Servirajte i uživajte u ovom jednostavnom ručku.
(StvarUkusa/Mondo)