Paprika u pavlaci može da se jede praktično tokom cijele godine i vrlo je reska i osvježavajuća salata.
Sastojci:
- 30 paprika somborki iz turšije
- 550 g pavlake
- 550 g mladog kravljeg sira
- 5 čenova bijelog luka
- 550 ml mlijeka
- so
- biber
Recept za papriku u pavlaci:
Paprike dobro očistite, pa ih ostavite da se ocijede. Pomiješajte pavlaku i sir i začinite ih po ukusu, pa po želji dodajte bijeli luk. Smjesom koju ste napravili punite paprike i ređajte ih veću teglu.
Lagano zagrejte mlijeko, posolite i prelijte preko paprika da ogreznu. Umjesto mlijeka možete da koristite i smjesu kojom punite paprike i u tom slučaju možete odmah da ih jedete. Ukoliko ipak koristite postupak sa mlijekom, moraćete da sačekate dan-dva i dobićete blaži ukus.
(StvarUkusa)