Paprike i paradajz tokom sezone kuvaju se na najrazličitije načine: od punjenja s raznim filovima, pohovane, pečene, u umacima…. Ovo je jedan stari recept koji je malo modifikovan po ličnom ukusu.
Sastojci:
10 manjih paprika
300 g feta sira
300 g tvrdog kravljeg sira
1 velika kašika kajmaka
2 kašike kisele pavlake
100 g naribanog kačkavalja
2 jaja
peršun, ulje
6 -7 kom paradajza
malo peršuna
2 kašike ulja
Priprema:
Paprike očistite od peteljke i sjemenke sačuvajte za “poklopac”. Trebaće vam prilikom prženja.
Paradajz naribajte na rende, posolite, dodajte ulje i stavite na šporet da malo prokuva oko petnaestak minuta na umjerenoj vatri (paziti da sva tečnost ne ispari)
Za fil pomiješajte tri vrsta sira, dodajte kajmak, kiselu pavlaku, umućena jaja, peršun, sve lijepo pomiješajte da dobijete kompaktnu masu.
Ovim filom punite paprike, zatvorite svojim “poklopcima” i pržite na zagrijanom ulju sa obje strane, pažljivo okrećite da ne bi ispao fil.
Gotove paprike ređajte u posebnu posudu preko stavite umak od paradajza, pokrijte alu folijom u ostavite na šporetu još deset minuta dok ne budu potpuno pripremljene.