• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Višestruka poslastica: Sušeni paradajz u maslinovom ulju

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Recept za zimnicu koja je izuzetnog ukusa i može se služiti kao prilog, salata, ali i jesti sa svježim ili prepečenim hljebom. Odlično se slaže iz sireve, vina...

 Sušeni paradajz u maslinovom ulju Izvor: TikTok/Screenshot/@feelgoodfoodie

Paradajz, najbolji je onaj u obliku šljive (roma), naajprije oprati, isjeći na četvrtine, dobro očistiti od semenki i vodenastog dijela.

Tako pripremljene četvrtine posuti šećerom i solju, promiješati, staviti na desetak minuta u posudu za cijeđenje jer će so izvući još malo vode.

Ocijeđen paradajz poredati u pleh koji je obložen papirnim ubrusom, posuti sušenim origanom i mljevenim biberom. Sušiti ih u rerni na 80-120 stepeni nekoliko sati. Momenat  kada je suv, sam će se pokazati. Paradajz treba da je suv, blago pečen.

Paradajz koji se osušio ostaviti do hlađenja u rerni.

Slagati u sterilisane tegle (može i svježe oprane iz sudo mašine), zaliti paradajz maslinovim uljem, dobro zatvoriti,

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop