Kuhinja

Kremasta salata sa jajima i sitnim bijelim sirom

Autor Lena Sudar

Kremasta salata sa jajima i sitnim bijelim sirom idealna je za užinu ili glavni obrok, a možete da ga jedete uz tostirani hljeb.

Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 8 velikih jaja
  • 180 g sitnog bijelog sira
  • 2 kašičice senfa
  • 3 kašike svježe mirođije, sjeckane
  • 1,5 kašike svježeg vlašca sjeckanog
  • 1-2 kašike sitno isječenog crvenog luka
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 1 kašičica bijelog luka u prahu
  • 1/8 kašičice soli ili po ukusu
  • 1/4 kašičice crnog bibera ili po ukusu

Priprema:

Za salatu prvo pripremite tvrdo kuvana jaja. Stavite jaja u lonac sa hladnom vodom koja pokriva jaja oko centimetar iznad. Kada voda počne da ključa, isključite vatru, poklopite i ostavite da se kuvaju 11-12 minuta.

Kada se ohlade, očistite jaja i nasijecite ih. U međuvremenu izblendirajte sir, dok smjesa ne postane kremasta. U posudi pomešajte sir, senf, mirođiju, vlašac, crveni luk, limunov sok, so i biber. Miješajte dok se ne sjedine. Umiješajte u smjesu jaja i servirajte. 

(Stvar ukusa/MONDO)