• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Recept za zapečeni kupus, jednostavan a neodoljiv!

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Ovaj specijalitet se lako pravi, a sada je sezona kiselog kupusa koji je osnova za ovo jelo.

 Zapečeni kupus Izvor: Shutterstock

Recept za zapečeni kiseli kupus

Osim što je vrlo brzo gotov i s njim nema puno posla, zapečeni kiseli kupus ima savršen miris i još bolji ukus.

Zapečeni kiseli kupus priprema se pomoću sljedećih sastojaka:

glavica kupusa
1 luk
crvena paprika
sol, biber
maslinovo ulje

Da biste pripremili zapečeni kiseli kupus, u dublju tepsiju posložite sitno narezani luk, na to dodajte kupus koji ste narezali na deblje trakice te na vrh narezanu crvenu papriku. Sve začinite solju, biberom i maslinovim uljem. Tepsiju prekrijte aluminijskom folijom i stavite peći u zagrijanu rernu 15 minuta na 200 stepeni.

Izvadite iz rerne i promiješajte. Vratite u rerunu bez folije na još 15 minuta kako bi se zapečeni kiseli kupus zaista zapekao. Poslužite odmah uz pire krompir.

Ako niste ljubitelj ove vegetarijanske verzije, uz zapečeni kiseli kupus možete dodati i kobasice ili meso (slaninu, šunku...). 

(MONDO)

Povezano

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop