Kuhinja

Kremast i mekan, osvježavajući desert: Rolat sa limunom i makom

Autor mondo.rs

Kombinacija ukusa kojoj nećete moći da odolite!

Isprobajte recept kojim ćete obradovati ukućane!

Sastojci:

Pola šolje šećera

Šest jaja

Dvije kašike maka

Kašičica ekstrakta vanile

Dvije kašike redane limunove kore

Četiri kašike limunovog soka

Oko 100 grama brašna

1 ¼ kašičice praška za pecivo

Prstohvat soli

Dvije šolje šećera u prahu

220 grama krem sira

60 grama putera

120 mililitara slatke pavlake

Priprema:

Zagrijte rernu na 190 stepeni, podmažite pleh i obložite ga papirom za pečenje.

Umutite pola šolje šećera sa žumancima dok ne dobijete gustu i svjetlu smjesu. U to dodajte mak, ekstrakt vanile, kašiku limunove kore i kašiku limunovog soka.

U odvojenoj posudi umutite bjelanca dok ne dobijete gustpu pjenu, pa jednu čevrtinu te smjese dodajte u smjesu sa žumancima. Zatim polako dodajte i ostatak umućenih bjelanaca, brašno, prašak za pecivo i malo soli. Sve dobro izmješajte, pa smjesu nalijte u pleh i pecite oko osam minuta.

Po pečenoj kori pospite tri kašike šećera u prahu, pa uklonite papir za pečenje. Urolajte koru, pa ostavite da se ohladi oko pola sata.

Umutite krem sir sa puterom, dok ne dobijete glatku smjesu. Postepeno dodajte šolju i po šećera u prahu, kašiku limunove kore i luminov sok, malo soli, i mutite oko dva minuta.

U odvojenoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne postane pjenasta, pa je dodaje u smjesu sa krem sirom.

Pažljivo odrolajte koru, odozgo nanesite fil sa krem sirom, pa ponovo urolajte. Ostavite rolat da se ohladi još sat-dva, pa odozgo pospite preostali šećer u prahu i po želji malo rendane limunove kore.

Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!