Tjestenina pecurke.html

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Tjestenina sa pečurkama u kremastom sosu sa prazilukom

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Evo odlične ideje za večeru!

Izvor: Guliver/Getty Images/robynmac

Treba vam oko pola sata da pripremite ovu tjesteninu, a vrlo se lako sprema.

Sastojci:

Dva praziluka

170 grama makarona

200 mililitara mlijeka

Dvije kašičice putera

220 grama šampinjona

Kašika brašna

Dvije kašike krem sira

Četvrtina šolje parmezana

Dvije kašike maslinovog ulja

So i biber

Priprema:

U šerpu srednje veličine sipajte vodu da provri i posolite. Isijecite praziluk na kolutove, odvajajući zeleni od bijelog dijela, a pečurke na listiće.

U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja na vatri srednje jačine, dodajte pečurke i so i biber. Propržite, povremeno miješajući, oko pet do sedam minuta. Izvadite ih i prebacite na tanjir (stavite ubrus na tanjir, da upije višak ulja).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader