Kuhinja

Rolnice koje ćete obožavati: Punjene krem sirom, makom i susamom

Autor w rs

Oduzimaju dosta vremena za spremanje jer testo dugo narasta, ali su vredne čekanja i truda!

Evo sjajnog recepta za ukusne i mekane rolnice sa krem sirom, susamom i makom, u kojima može da uživa cela porodica.

Sastojci:

125 mililitara mleka

2 ¼ kašičice kvasca

Dve kašičice šećera

60 grama putera (istopiti)

Jedno žumance

330 grama brašna

Kašičica soli

Za nadev:

Tri kašike maka

Tri kašike susama

Dve kašike suvog belog luka

Dve kašike suvog crnog luka

225 grama krem sira

Jedno veće jaje

30 grama brašna

Pet stabljika mladog luka

Kašičica rendane kore limuna

So i biber po ukusu

30 grama putera

Priprema:

Zagrejte mleko i 120 mililitara vode u tiganju srednje veličine, na tihoj vatri. Sklonite tiganj sa vatre, pa u to dodajte kvasac i malo šećera, ostavite sa strane oko pet minuta. Zatim dodajte puter i žumanac i izmešajte.

U posudi pomešajte brašno, preostali šećer i so. Napravite udubljenje u sredini, pa dodajte mešavinu sa kvascem i mešajte da dobijete gusto, pomalo lepljivo testo. Zamesite testo na pobrašnjenoj površini, oblikujte u loptu, pa ostavite da narasta na toplom oko sat i po.

Ponovo zamesite testo, iznova oblikujte u loptu i ostavite da stoji u frižideru četiri sata ili preko noći.

Zagrejte rernu na 180 stepeni i počnite da pravite nadev.

U tiganju pomešajte susam, mak, crni i beli luk u prahu, i mešajte na tihoj vatri oko tri minuta. Umutite krem sir, jaje i brašno u manjoj posudi, pa u to dodajte iseckan mladi luk, rendanu koru limuna, malo soli i bibera.

Razvucite testo u četvorougao, premažite odozgo nadev sa krem sirom, a zatim pospite mešavinu semenki (dve kašike te mešavine ostavite sa strane), pa urolajte testo kao kada spremate rolat, pa isecite rolnite debljine oko dva i po-tri centimetra i poređajte ih u pleh. Prekrijte rolnice folijom, pa ostavite na toplom da narastu oko sat i po.

Pre nego što ih ubacite u rernu, odozgo pospite dve kašike mešavine semenki, pa pecite oko 25-30 minuta.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Tagovi