Ovako je pripremaju Francuzi, a možete i vi!
Evo šta je potrebno da spremite ovu ukusnu, jesenju supu sa lukom.
Sastojci:
60 grama putera
Tri glavice crnog luka (iseći na trakice)
Dve kašike brašna
So i biber po ukusu
240 mililitara belog vina
Dve šolje pilećeg bujona
Četiri šolje goveđeg bujona
Osam grančica timijana
Četiri parčeta hleba
100 grama tvrdog sira
Priprema:
U većoj šerpi istopite puter na vatri srednje jačine. U to dodajte iseckan luk i ostavite da se krčka na smanjenoj vatri dok ne dobije zlatnu boju. Pojačajte vatru, dodajte brašno i ostavite oko minut na vatri, stavite so i biber po želji, a zatim dodajte belo vino i ostavite da se krčka oko tri minuta, da vino ispari.
Nakon toga, u šerpu dodajte pileći i goveđi bujon, kao i timijan, pa ostavite da provri. Opet smanjite vatru i ostavite da se kuva oko 15 minuta, dodajte još soli i bibera ako je potrebno, a timijan izvadite.
Zatim, zagrejte rernu na 200 stepeni, pa hleb stavite na pleh i odozgo narendajte sir. Stavite hleb kratko u rernu, dok se sir ne istopi dobije zlatnu boju.
Supu sipajte u tanjir ili posudu, a odozgo stavite parče hleba.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!