Za ljubitelje povrca Zapeceni karfiol i brokoli sa besamelom i sirom.html

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stil

Za ljubitelje povrća: Zapečeni karfiol i brokoli sa bešamelom i sirom

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Ako volite povrće, ovo je recept za vas!

Izvor: GULIVER/GETTY IMAGES PLUS/ISTOCK/IKO636

Pravo jesenje jelo - topla musaka od povrća u finom sosu sa sirom.

Napravite je već danas, priprema je moguća i sa svežim, i sa smrznutim povrćem.

Možda će vas zanimati

stojci:


400 grama karfiola
400 grama brokolija
700 mililitara mleka
Dva čena belog luka
Pet kašika brašna
Pet kašika maslaca
Malo muskatnog oraščića
150 grama tvrdog sira
So, biber

Priprema:

Ako koristite sveže povrće, operite ga i isecite. Sveže ili zamrznuto, dalje je priprema ista - blanširajte ga u posoljenoj, ključaloj vodi pet minuta, a zatim ga ocedite.

Rernu zagrejte na 200 stepeni, a u šerpi na srednjoj vatri propržite sitno seckani beli luk na maslacu. Dodajte brašno, dobro izmešajte i pustite da se prži jedan minut. Zatim dolijte mleko i uz stalno mešanje kuvajte dok ne dobijete gust sos. Začinite ga solju, biberom i muskatnim oraščićem, i izrendajte polovinu količine sira u sos.

Povrće poređajte u posudu za pečenje, prelijte sosom i pospite ostatkom rendanog sira. Pecite u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.

Kako vi pripremate karfiol? Recite nam u komentarima!

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader