Kombinacija ukusa kojoj nećete moći da odolite!
Isprobajte recept kojim ćete obradovati ukućane!
Sastojci:
Pola šolje šećera
Šest jaja
Dvije kašike maka
Kašičica ekstrakta vanile
Dvije kašike redane limunove kore
Četiri kašike limunovog soka
Oko 100 grama brašna
1 ¼ kašičice praška za pecivo
Prstohvat soli
Dvije šolje šećera u prahu
220 grama krem sira
60 grama putera
120 mililitara slatke pavlake
Priprema:
Zagrijte rernu na 190 stepeni, podmažite pleh i obložite ga papirom za pečenje.
Umutite pola šolje šećera sa žumancima dok ne dobijete gustu i svjetlu smjesu. U to dodajte mak, ekstrakt vanile, kašiku limunove kore i kašiku limunovog soka.
U odvojenoj posudi umutite bjelanca dok ne dobijete gustpu pjenu, pa jednu čevrtinu te smjese dodajte u smjesu sa žumancima. Zatim polako dodajte i ostatak umućenih bjelanaca, brašno, prašak za pecivo i malo soli. Sve dobro izmješajte, pa smjesu nalijte u pleh i pecite oko osam minuta.
Po pečenoj kori pospite tri kašike šećera u prahu, pa uklonite papir za pečenje. Urolajte koru, pa ostavite da se ohladi oko pola sata.
Umutite krem sir sa puterom, dok ne dobijete glatku smjesu. Postepeno dodajte šolju i po šećera u prahu, kašiku limunove kore i luminov sok, malo soli, i mutite oko dva minuta.
U odvojenoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne postane pjenasta, pa je dodaje u smjesu sa krem sirom.
Pažljivo odrolajte koru, odozgo nanesite fil sa krem sirom, pa ponovo urolajte. Ostavite rolat da se ohladi još sat-dva, pa odozgo pospite preostali šećer u prahu i po želji malo rendane limunove kore.
Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!