• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjajan francuski specijalitet: Kolač sa filom od suvih šljiva

Autor w rs

Ukusi francuske kuhinje u vašem domu, brzo i lako!

Evo šta vam je potrebno da biste napravili ovaj fenomenalni kolač po francuskom receptu.

Sastojci:

Možda će vas zanimati

100 grama suvih šljiva

Dve kašike ruma

300 grama brašna

200 grama šećera

Prstohvat soli

250 grama putera

Šest žumanaca

Priprema:

Da biste napravili fil stavite suve šljive u manju šerpu. Dodajte 25 mililitara hladne vode i rum, pa sve to zagrejte na vatri srednje jačine dok tečnost ne ispari. Šljive viljuškom pritiskajte da biste dobili izgled pirea, pa ih stavite u frižider dok pripremite testo.

U posudu stavite brašno, šećer, prstohvat soli i izmešajte. Dodajte puter isečen na listiće i opet dobro izmešajte, a onda dodajte pet žumanaca i umutite. Ostavite testo da odstoji u frižideru dva sata.

Zagrejte rernu na 180 stepeni, a testo izvadite iz frižidera i podelite ga na dva dela. Jedan deo testa stavite između dva papira za pečenje i razvucite tako da odgovara veličini pleha u kojem ćete peći kolač.

Kada testo stavite u pleh, odozgo premažite fil od suvih šljiva, ali ne skroz do ivica. Razvucite i drugu polovinu testa, stavite odozgo i pritisnite ivice da fil ne bi "izašao". Premažite preostalim žumancetom odozgo i pecite oko 20 minuta ili dok testo ne porumeni.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Povezane vijesti

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop