Kuhinja

Malo drugačija verzija štapića sa sirom i susamom bez glutena

Autor mondo.rs

Savršena grickalica za osobe koje imaju celijakiju.

Danas sve više ljudi ima alergiju na hranu ili neki drugi vid problema vezano za ishranu...

Budite najbolji domaćini i obradujete goste koji su netolerantni na gluten savršenim štapićima sa sirom i susamom...

Sastojci:

250 g margarina

1 jaje

250 g mladog sira

1 dl mleka

1 kašičica soli

na vrh noža sode bikarbone

300 g bezglutenskog brašna (heljdino, pirinčano...)

Premazivanje:

1 jaje

susam

Priprema:

Umutiti margarin, sir i jaje da se smesa dobro sjedini. U to dodati mleko, so i na vrh noža sode bikarbone. Postepeno dodavati brašno i mesiti. Umešeno testo ostaviti kratko da odstoji, pa razvaljati na pravougaonik debljine od otprilike 1 cm. Iseći štapiće približne dužine od 10 cm, premazati razmućenim jajetom i posuti susamom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C, otprilike 15 minuta.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.